Un nou director al CNAIR și un secretar de stat din Ministerul Transporturilor au constatat că ”nu în toate punctele critice lucrările la Podul de la Brăila au avansat în așa fel încât să putem spune că vom putea circula pe acest pod și drumurile de legătură aferente în luna decembrie, așa cum a promis asocierea de antreprenori”.

Aceasta este afirmația secretarului de stat Ionel Scrioșteanu care, împreună cu noul director al Direcției Implementare Proiecte din cadrul CNAIR, Mihai-Felician Cerneștean, au făcut o vizită de lucru pe șantier.

Felician Cerneștean (consilier județean Maramureș, secretar executiv al PNL Maramureș) fusese numit în luna septembrie a anului trecut Director adjunct al Direcției Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi.

O altă numire pe care a făcut-o CNAIR este cea a doamnei Elena Manolache, în funcția de Director Direcția Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi/CNAIR Central, pe durata suspendării contractului individual de muncă al lui Florea Dascălu, dar nu mai mult de 6 luni. Contractul lui Florea Dascălu este suspendat până la data 21 noiembrie, pe perioada de arest preventiv.

Cu ocazia vizitei pe șantierul Podului de la Brăila, Ionel Scrioșteanu a mai spus că termenul de finalizare în decembrie ”rămâne în continuare realizabil, dar cu o mobilizare mult, mult mai bună a asocierii de antreprenori, precum și cu vreme favorabilă până în luna decembrie”.