Asociaţia Colegiul Tehnic al Diriginţilor de Şantier ţine să anunţe parteneriatul pe care l-a deschis în această lună cu HeidelbergCement România S.A.

Colaborarea dintre cele două părţi constă în sprijinul financiar acordat de HeidelbergCement România pentru derularea cu succes a cursului “Modulul 2 – CONSTRUCŢII”, cât și în implicarea specialiștilor companiei în procesul de pregătire profesională continuă a diriginților de șantier, membri ai Asociației.

În aproximativ 60 de țări din lumea întreagă, HeidelbergCement este sinonim cu competență și calitate.

HeidelbergCement România este unul dintre cei mai importanți producători de ciment, betoane și agregate de pe piața locală, membru al grupului german HeidelbergCement. Compania a luat naștere în anul 2015, prin fuziunea Carpatcement Holding S.A., Carpat Beton S.R.L. și Carpat Agregate S.A., care au fost înființate între 1998 și 2004 ca parte a investițiilor realizate în România de grupul HeidelbergCement, care depășesc 500 de milioane de euro. Peste 1.000 de angajați lucrează în diviziile de ciment, betoane, agregate și în activitățile de transport & logistică și combustibili alternativi.

HeidelbergCement România deține 3 fabrici de ciment, situate la Tașca, Fieni și Chișcădaga, 19 stații de betoane, 7 cariere și 6 balastiere de agregate. Compania produce și comercializează ciment și betoane de diverse clase (de înaltă rezistență, pentru îmbrăcăminți rutiere, pentru lucrări hidrotehnice, de uz general și poriment), precum și agregate de carieră și de balastieră.

Toate fabricile de ciment, stațiile de betoane, carierele și balastierele HeidelbergCement România dețin certificarea sistemului integrat de management  Calitate – Mediu – Sănatate și Securitate Ocupațională și a sistemului de management al responsabilității sociale (ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 și SA 8000).

Compania investește în educație, organizând, în ultimii 11 ani, un concurs de premii profesionale pentru studenții facultăților cu profil tehnic. HeidelbergCement România derulează de asemenea un program de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă, adresat proaspeților absolvenți de liceu.

Grupul HeidelbergCement este lider mondial pe piața de agregate și un important jucător în domeniul cimentului, betonului și al altor activități conexe, ceea ce îl poziționează printre cei mai mari producători de materiale de construcții din lume. După preluarea producătorului italian de ciment Italcementi, grupul HeidelbergCement a devenit numărul 1 în producția de agregate, numărul 2 în producția de ciment și numărul 3 în producția de betoane, la nivel mondial. Grupul are aproximativ 63.000 de angajați în peste 3.000 de locuri de producție din circa 60 de țări din întreaga lume.