Livrările de locuinţe în Mamaia Nord -Năvodari au crescut de cinci ori în cinci ani şi au ajuns la 3.000 de apartamente finalizate în 2021 faţă de 20-30 pe an în urmă cu 20 de ani 

După ce zona aminteşte în unele locuri de cartierele low-cost ale Bucureştiului precum Militari Residence – care aparţine oficial de Chiajna, tot mai mulţi dezvoltatori se uită acum şi la Neptun-Olimp.

Construcţiile de blocuri de 10-15 sau chiar 25 de etaje vor con­tinua pe litoral şi vor lua cu asalt şi zona de sud, din Neptun-Olimp pe măsură ce dezvol­tatorii explică faptul că indicii urba­nistici permit construcţiile înalte, iar clienţii vor apartamente cu preţuri accesibile pentru ca acestea să ofere un randament cât mai mare.

„Noile blocuri sunt făcute fără nicio regulă de urbanism. Te simţi ca într-un cartier de blocuri din Călăraşi cu labirinturi formate din străduţe şi fără trotuare. Ajungi să te simţi ca în Militari Residence din cauza blocurilor înalte“, explică Sorin, un turist care a mers recent în zona Mamaia Nord.

Pe de altă parte, sunt turişi care explică avantajele noilor construcţii: „Este mai ieftin ca la hotel şi în plus, ai la dispoziţie o bucătărie, element util când ai un copil mic“.

În cazul hotelierilor, cei care conduc unităţi mai mici explică faptul că nu resimt o concurenţă din partea apartamentelor închiriate, în condiţiile în care sunt categorii diferite de turişti care apelează la astfel de soluţii.

„Vorbim de o clientelă aparte – cei care vine de 1-2 ori la mare pe sezon vin la hotel deoarece vor şi servicii. La noi vin inclusiv oameni care deţin şi un apartament aici deoarece vor avantajele unui hotel iar în general clădirile de apartamente nu oferă servicii de curăţenie, acces la plajă sau restaurant“, a declarat pentru ZF Răzvan Dobre, directorul general al hotelului. Anterior, el a fost director de vânzări la hotelul de cinci stele Vega din Mamaia.