Prin înscrisuri false ce conțineau date necorespunzătoare realității cu privire la lucrările executate (situații de plată, situații de lucrări, liste cu cantități de lucrări, rapoarte de execuție, etc.) au fost obținute ilegal fonduri europene.

Documentele respective menționau chiar și cantități de materiale și lucrări care nu ar fi fost identificate pe teren.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Mateescu Virgil-Remo la data faptei primar al comunei Corbeni, județul Argeș și a altor persoane fizice pentru infracțiunile comise.

Procurorii susțin că în perioada 2014-2015, în contextul implementării proiectului de modernizare a unui drum forestier în lungime de 5.9 km din comuna Corbeni, județul Argeș, inculpatul Mateescu Virgil-Remo, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul celorlalți trei inculpați, ar fi depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) mai multe înscrisuri false.

Prin aceste demersuri au fost obținute fonduri europene în valoare totală de 6.310.449 lei.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză.
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Argeș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.