A fost recepționat studiul de fezabilitate actualizat pentru „Șoseaua de centură a municipiului Botoșani prin Curtești”.

În scurt timp urmează să fie demarate lucrările la proiectul tehnic și detalii de execuție, ce vor fi finalizate până în luna martie 2023, conform termenului stipulat în contract.

Acest proiect este unul dintre cele mai mari obiective de investiții nu doar pentru municipiul Botoșani ci și pentru județ, a declarat primarul municipiului, Cosmin Andrei.

Centura ocolitoare prin Curtești va fi conectată cu Drumul Expres Botoșani – Suceava – Siret și drumul E58 București – Iași – Ungheni.

Începând cu luna aprilie 2023 se estimează a fi derulată procedura de achiziție publică pentru alegerea constructorului, procedură care ar putea fi încheiată în 5 luni, respectiv până la începutul lunii septembrie 2023.

Execuția lucrărilor ar urma să se realizeze în aproximativ 24 luni.

Beneficiarul proiectului este Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Botoșani”.

Valoarea totală a obiectului de investiţii a fost actualizată ca urmare a cerințelor suplimentare impuse în proiect de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Astfel, valoarea totală a investiției ajunge la suma de 323,2 milioane lei, respectiv 65,7 milioane euro.

Finanțarea se va face prin Programul Operațional de Transport (POT) 2021-2027.

Șoseaua de centură va avea o lungime de 10 kilometri și va cuprinde 4 sensuri giratorii, 2 parcări extinse și o a treia bandă pe sensul de mers din dreapta.

Traseul va avea ca repere sensul giratoriu la intrarea din DN 29 Botoșani-Suceava, la kilometrul 7, va străbate extravilanul comunei Curtești – traseu pe care este prevăzut un al doilea sens giratoriu, va continua până la bifurcația cu drumul județean către Vorona și va avea punctul terminus la sensul giratoriu de la Lebăda, cu ieșirea spre Iași.