A fost emisă autorizația de construire pentru executarea lucrărilor de modernizare și dezvoltare a infrastructurii Aeroportului Internațional Sibiu.

Noua structura va avea o suprafață construită de 22.400 mp, cu o capacitate totală de procesare de aproximativ 2,5 milioane de pasageri, 6 filtre de securitate, 7 automate pentru self check-in, 10 ghișee check-in cu operator, unul dintre acestea deservind fluxul de VIP, 7 porți de îmbarcare.

Vor fi și alte dotări necesare traficului aerian internațional intra și extra comunitar, plus spații publice de uz comercial și utilitar.

Valoarea contractului este de circa 272,4 milioane de lei, fără TVA.

Constructorul este asocierea Con-A SRL (lider) – Bog’Art SRL (Asociat) și UTI Construction And Facility Management SA (Asociat).

De la momentul semnării contractului de finanțare, iunie 2022 au fost derulate activități premergătoare necesare demarării lucrărilor de extindere: proiectare, autorizare de executare a lucrărilor, respectiv  organizarea de șantier.

În baza autorizației de organizare de șantier și demolare a fost realizat punctul de acces temporar pentru autovehicule și pasageri, activități de împrejmuire a zonei de șantier, îndepărtarea și evacuarea stratului vegetal, orizontalizarea terenului, precum și alte activități aferente proceselor organizatorice.

Proiect este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Valoarea totală eligibilă este de 193,63 milioane lei din care 164,59 milioane de lei reprezintă contribuția FEDR, 25,17 milioane de lei reprezintă contribuția de la

Bugetul de Stat și 3,87 milioane de lei reprezintă contribuția asigurată din bugetul Consiliului Județean Sibiu.

Cheltuielile neeligibile în valoare de 78,85 milioane de lei sunt finanțate de la bugetul Aeroportului Internațional Sibiu RA.